Vrouwen denken vaak de eigen borsten a-symmetrisch zijn. De operatie is veelal een eenvoudige ingreep en is per persoon verschillend. Soms moet de ene borst vergroot worden, maar het kan ook dat er een borst verkleind moet worden.

Bij een borstlift worden hangende of slappe borsten weer herstelt. Het kan zijn dat de oude vorm wordt nagestreefd, of er wordt meteen een correctie op omvang en stand van de borsten doorgevoerd. De medische term voor borstlift is mammareductie. De oorzaak is veelal huid verslapping. Bij deze ingreep wordt er een stukje huid verwijderd onder de borst, waardoor deze weer omhoog komt.

Er zijn klinieken die tot levenslange garantie geven op de uitgevoerde cosmetische, plastische, esthetische en dermatologische behandelingen.
Houdt er wel rekening mee dat er een herstelperiode in acht dient genomen te worden. Het duurt enkele weken voordat de genezing volledig is.(c) 2010 - Borstverkleining.be - Info over Borstverkleining / Borstoperatie / Chirurgie / Borstcorrecties / Klinieken.